Traži
Zadnje teme
Statistike
Imamo 4 registrovanih korisnikaNajnoviji registrovani član je detelinarac
Naši korisnici su poslali ukupno 82 članaka u 74 teme
Tanjirača ili talandara
Strana 1 od 1
Tanjirača ili talandara
Tanjirača je poljoprivredna mašina koja se sastoji od dva ili vise reda, oštrih sečiva kojom se obradjuje zemlja. E, sada smo mi to prepravili jer nema dovoljno zemlje za obradu, a bolje je reći nema ko da je obradjuje pa tanjirače rdjaju.
Šteta. Ipak, postoji dosta načina da se zdravo hranimo. Sada to može biti čak i zabavno, ako se primene neke stare stvari, a nove metode. Naime, poznato je svima kakav je kvalitet hrane ispod sača, na roštilju, u crepulji ili iz kotlića. Evo sada i tanjirača je na redu da se opiše. Zašto je ovo dobar izbor?
Pa prvi razlog je mala količina ulja. Drugi razlog je brza priprema hrane. Treći razlog je dugotrajnost, kao i praktičnost. Ne treba nam neka druga posuda, već se direktno može iz nje poslužiti. Tanjirača je odlična u prženju ribe, krompira, kobasica, mesa i sl. Zaista lepo izgleda kada se u tanjirači poredjaju ribe i to tako da glave budu spojene u njenom udubljenju, a repovi budu ka spoljnoj strani. Maštovitost je dozvoljena, svako može da aranžira na svoj način jelo i to dok se još sprema.
Ovde je bitno da se zna da je tanjirača udubljena na sredini i da je to njena najtoplija površina, a krajevi su manje topli. Tako se i hrana treba poredjati, ono što se duže peče ide u sredinu, a ono sto se kraće peče ide na krajeve. Uostalom, čim se par puta proba lako se nauči rukovanje ovom neobičnom “šerpom”, “fritezom” ili “tiganjem”. Videćete kako je lepa “moča” u talandari prilikom pečenja mesa. I na kraju lako se održava, a pogodna je i za transport.
Do nekog novog načina spremanja hrane, pozdrav i prijatno.
Šteta. Ipak, postoji dosta načina da se zdravo hranimo. Sada to može biti čak i zabavno, ako se primene neke stare stvari, a nove metode. Naime, poznato je svima kakav je kvalitet hrane ispod sača, na roštilju, u crepulji ili iz kotlića. Evo sada i tanjirača je na redu da se opiše. Zašto je ovo dobar izbor?
Pa prvi razlog je mala količina ulja. Drugi razlog je brza priprema hrane. Treći razlog je dugotrajnost, kao i praktičnost. Ne treba nam neka druga posuda, već se direktno može iz nje poslužiti. Tanjirača je odlična u prženju ribe, krompira, kobasica, mesa i sl. Zaista lepo izgleda kada se u tanjirači poredjaju ribe i to tako da glave budu spojene u njenom udubljenju, a repovi budu ka spoljnoj strani. Maštovitost je dozvoljena, svako može da aranžira na svoj način jelo i to dok se još sprema.
Ovde je bitno da se zna da je tanjirača udubljena na sredini i da je to njena najtoplija površina, a krajevi su manje topli. Tako se i hrana treba poredjati, ono što se duže peče ide u sredinu, a ono sto se kraće peče ide na krajeve. Uostalom, čim se par puta proba lako se nauči rukovanje ovom neobičnom “šerpom”, “fritezom” ili “tiganjem”. Videćete kako je lepa “moča” u talandari prilikom pečenja mesa. I na kraju lako se održava, a pogodna je i za transport.
Do nekog novog načina spremanja hrane, pozdrav i prijatno.
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|
Pon Okt 12 2020, 13:06 od Milovan
» SAJT O SELU I ZA SELO
Sre Okt 07 2020, 11:07 od Talas
» Zmija u meredovu
Pet Maj 15 2020, 15:58 od Talas
» Miloševo jezero, Miloševo
Pet Sep 20 2019, 15:46 od Talas
» Malo jezero u Vrnjačkoj Banji
Pet Sep 20 2019, 14:32 od Talas
» Šaran u akciji
Čet Sep 19 2019, 16:08 od Talas
» Svingeri u akciji
Čet Sep 19 2019, 15:54 od Talas
» Svingeri ili javljači trzaja
Čet Sep 19 2019, 15:51 od Talas
» Ribolovačke zujalice
Čet Sep 19 2019, 15:39 od Talas